BATYA
Wij selecteren en begeleiden de kandidaten en dragen alle werkgeversrisico’s voor u. U krijgt gemotiveerde en loyale medewerkers. Ruimte voor het talent van iedereen. Particibaan gelooft in een samenleving waarin iedereen meedoet. Waar ruimte is voor het talent van iedereen. Vanuit de stellige overtuiging dat de samenleving daar beter van wordt
Ons team: Particibaan is opgericht door Jaouad Khamkhami, een sociaal bewogen ondernemer.
Hij studeerde bestuurskunde vanuit de behoefte om iets bij te dragen aan de maatschappij.
Wat precies? dat wist hij in het begin nog niet. Na zijn studie kwam hij terecht bij het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK)
waar hij als beleidsmedewerker meewerkte aan het personeelsbeleid van de rijksoverheid.
Na een tijdje maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven om meer feeling te krijgen met de praktijk.
Jaouad: “Ik zag zoveel mensen onterecht aan de kant staan. Mensen die graag een bijdrage willen leveren aan de maatschappij, maar daar geen mogelijkheid voor krijgen. Dat raakte mij diep. Vanaf toen werd mijn missie om daar iets aan te doen op een hele concrete manier.
Vanuit mijn kennis van het overheidsbeleid weet ik goed welke regelingen er zijn en hoe bedrijven daar gebruik van kunnen maken.
Ik heb gemerkt dat veel organisaties het lastig vinden om dat praktisch handen en voeten te geven. Daar helpt Particibaan hen bij. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Omdat het voor bedrijven daadwerkelijk veel toegevoegde waarde heeft om mensen die het op de arbeidsmarkt lastig hebben, een plek te geven. Dat kweekt al zoveel goodwill bij de andere medewerkers. Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die om wat voor reden dan ook, moeilijk aan de bak komt. En iedereen gunt zo iemand het beste. Hoe fijn is het dan dat je bij een bedrijf werkt, dat de ruimte geeft aan mensen met een beperking.”
Jaouad Khamkhami
Als eerstejaars kun je wat onzeker zijn. Wat ga je doen met je diploma? Leidt het tot een baan die bij je past?
Jaouad Khamkhami had dezelfde vragen toen hij voor het eerst arriveerde aan de Haagse Hogeschool. Nu is hij directeur van Particibaan.
Hij heeft deze boodschap voor alle studenten: “Geloof in jezelf. Begin met je passie. Zo maak je het verschil." Jaouad wist al op jonge leeftijd dat hij voor veel mensen een verschil wilde maken. “Ik gaf bijles aan leerlingen die een achterstand hadden op school. Soms gaf ik les op een basisschool. Ik wilde kansarme mensen vooruit helpen." Maar in plaats van een lerarenopleiding in het basisonderwijs,
hij koos voor de studie Bestuurskunde /Overheidsmanagement.
"Ik voelde me aangetrokken tot de combinatie van sociale en politieke aspecten in deze cursus.
Ik wilde zowel voor de samenleving als voor de politiek van betekenis zijn. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze. De Haagse is een open en gastvrije hogeschool."
Opgegroeid in Schilderswijk “Ik wil graag dingen weten, zoals hoe beleid tot stand komt. Wat kun je ermee? Bij De Haagse kreeg ik de vrijheid die ik nodig had om met dat soort vragen om te gaan. Omdat ik mijn eerste jaar cum laude heb afgerond, Ik zou overdag mijn bachelor aan de hogeschool kunnen doen en 's avonds mijn pre-master aan de Universiteit Leiden. Ik heb ze allebei tegelijkertijd voltooid." Het klinkt misschien alsof het hem allemaal gemakkelijk afging. Maar zijn weg naar de hogeschool was verre van eenvoudig. “Ik ben opgegroeid in de Schilderswijk. Vroeger heette het een achterstandswijk, tegenwoordig staat het bekend als een probleembuurt.
Je hebt daar een eenzijdig netwerk zonder rolmodellen waar je naar op kunt kijken."
'Ik ben ingehaald op de middelbare school'
‘Van veel kinderen met wie ik op de basisschool zat, is niet veel terechtgekomen. Ze konden niet uit hun achterstandspositie komen. Dat is mij op de middelbare school gelukt. Maar zonder rolmodellen gebeurt dit niet automatisch.
Gelukkig hebben jongeren in achterstands-wijken vaak een broer, zus, oom of neef met een hogeschool of universitaire opleiding.
Maar er zijn nog steeds een aanzienlijk aantal mensen die al jaren werkloos zijn.
Al dit verborgen talent gaat verloren."
Opgegroeid in Schilderswijk
“Ik wil graag dingen weten, bijvoorbeeld hoe beleid tot stand komt. Wat kun je ermee? Bij De Haagse Schilderswijk kreeg ik de vrijheid die ik nodig had om met dat soort vragen om te gaan.
Omdat ik mijn eerste jaar cum laude heb afgerond, kon ik mijn bachelor overdag doen aan de hogeschool en 's avonds mijn premaster aan de Universiteit te Leiden. Ik heb ze allebei tegelijk afgerond."
Het klinkt misschien alsof het hem allemaal gemakkelijk afging. Maar zijn weg naar de hogeschool was verre van eenvoudig. "Ik ben opgegroeid in de Schilderswijk. Vroeger heette het een achterstandswijk, tegenwoordig staat het bekend als een probleembuurt. Je hebt daar een eenzijdig netwerk zonder rolmodellen waar je naar op kunt kijken." 'Ik ben ingehaald op de middelbare school' “Van veel kinderen met wie ik op de basisschool zat is er niet veel terecht gekomen. Zij konden niet uit hun achterstands-positie komen. Op de middelbare school lukte dat wel. Maar zonder rolmodellen gaat dat niet vanzelf. Gelukkig jonge "Mensen in achter-standswijken hebben vaak een broer, zus, oom of neef met een hogeschool of universitaire opleiding. Maar toch tref je een flink aantal mensen aan die al jaren werkloos zijn. Al dit verborgen talent gaat verloren."
Een e-mail aan de secretaris-generaal.
Tijdens zijn studie deed Jaouad er alles aan om medestudenten aan de zijlijn te helpen.
Hij werd lid van de academische raad van de Faculteit Publiek Management, Recht en Veiligheid. Hij werd lid van de kamer van beroep. Toen merkte hij dat De Haagse al aardig rekening hield met verschillende doelgroepen. “Maar als student moest je er zelf ook mee aan de slag. Door buiten de gebaande paden te denken kon je verder komen.
Studenten zoals ik met een niet-Nederlandse naam vonden het lastiger om een stageplaats te vinden. De hogeschool kon er weinig aan doen Daarom schreef ik een e-mail naar de secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken, waarin ik mijn situatie uitlegde. Een dag later werd ik uitgenodigd voor een gesprek en binnen een week kon ik als stagiair aan de slag."
Kandidaat-lid van de Senaat
Jaouad is inmiddels acht jaar directeur van Particibaan. Het is een organisatie die mensen aan de zijlijn carrièreperspectief geeft.
Op de website staat:
“Wij geloven in een samenleving waarin iedereen meedoet”.
Hoe verliep zijn traject van De Haagse naar Particibaan via het ministerie van Binnenlandse Zaken?
'Hoeveel politici kennen de kwetsbare mensen waarover zij debatteren?'
“Na mijn afstuderen werd ik projectmanager bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Mooi werk. Maar daar hielp ik mensen die het zonder mij wel konden redden. Ik werd destijds kandidaat-Kamerlid van de Eerste Kamer voor de Partij van de Arbeid (PvdA).
Toen dacht ik: hoeveel politici kennen de kwetsbare mensen waar ze over debatteren?
Om dit dilemma voor mezelf te bevredigen, ben ik van baan veranderd. Als zzp’er bij de arbeidsbemiddeling ontdekte ik dat dat zelfs voor sociale reïntegratiebureaus zo was
"Het is verre van eenvoudig om op te komen voor kansarme mensen. We hebben een hele complexe sociale wetgeving in Nederland.
Toen besloot ik een platform te ontwikkelen dat mensen naar banen kon begeleiden die anders zonder deze hulp niet rond zouden komen.
Dat was het begin van Particibaan."
Intensieve begeleiding
Particibaan geeft mensen na intensieve begeleiding perspectief op een baan.
‘Als je drie maanden thuis zit, heb je al een afstand tot de arbeidsmarkt.
Als je tien jaar van een uitkering leeft, wordt die afstand enorm.
Wij leren deze mensen arbeidsvaardigheden. Hoe zorg je ervoor dat je aan de slag gaat?
op tijd werken?
Hoeveel uur ga je werken?
Aan een fulltime baan beginnen is gedoemd te mislukken.
We leiden mensen op in een simulatieruimte in ons job development center.
We geven ze on-the-job taaltraining en praktijktraining.
Zo werken we we bereiden ze voor op de arbeidsmarkt en kunnen ze uiteindelijk een baangarantie geven.
We hebben veel mensen aan werk geholpen die lang aan de zijlijn hebben gestaan."
Terug naar De Haagse Schilderswijk
Zijn afstuderen was tien jaar geleden.
Haalt hij nog veel uit zijn tijd bij De Haagse Schilderswijk?
“Absoluut.
Daar lag de focus op strategisch denken,
zowel voor beleidsontwikkeling als voor zelfreflectie.
Allemaal zaken waar ik in mijn werk nog steeds profijt van heb.
Hetzelfde geldt voor wat ik naast mijn studie deed: de academische raad en het bestuur van beroepen.
Ik heb geleerd om vanuit verschillende invalshoeken naar de praktijksituatie te kijken.
Daar heb ik nog steeds profijt van."
We select and guide the candidates and bear all employer risks for you. You get motivated and loyal employees. Room for everyone's talent.
Particibaan believes in a society in which everyone participates. Where there is room for everyone's talent. Based on the firm conviction that society will benefit from this
Our team: Particibaan was founded by Jaouad Khamkhami, a socially engaged entrepreneur.
He studied public administration based on the need to contribute something to society.
What exactly? he didn't know that at first. After his studies he ended up at the Ministry of the Interior (BZK)
where he worked as a policy officer on the personnel policy of the central government.
After a while he switched to the business world to get a better feel for the practice.
Jaouad: “I saw so many people unjustly sidelined. People who would like to contribute to society, but are not given the opportunity to do so. That touched me deeply. From then on, my mission became to do something about it in a very concrete way.
From my knowledge of government policy, I know well which schemes are available and how companies can make use of them.
I have noticed that many organizations find it difficult to put this into practice. Particibaan helps them with that. Not because you have to, but because you can. Because it actually has a lot of added value for companies to give people who are struggling on the labor market a place. This already generates so much goodwill among the other employees. Everyone has someone in their environment who, for whatever reason, finds it difficult to get a job. And everyone wishes such a person the best. How nice is it that you work for a company that gives space to people with disabilities.”
Jaouad Khamkhami
As a freshman, you can be a little unsure. What will you do with your degree? Will it lead to a job that suits you?
Jaouad Khamkhami had the same questions when he first arrived at The Hague University of Applied Sciences. Now he is managing director of Particibaan. He has this message for all students: "Believe in yourself. Start with your passion. That’s how you make a difference."
Jaouad knew that he wanted to make a difference for many people from an early age.
"I tutored students who were behind at school. I sometimes led classes at a primary school.
I wanted to help disadvantaged people to move forward." But instead of teacher training in primary education, he chose to study Public Administration/Government Management.
"I was attracted to the combination of social and political aspects in this course.
I wanted to be of significance to society as well as politics. I haven't regretted my choice for a moment. THUAS is an open and welcoming university of applied sciences." Growing up in Schilderswijk "I like to know things, like how policy is created. What can you do with it?
At THUAS I was given the freedom I needed to deal with questions like that. Because I finished my first year cum laude, I could do my bachelor's at the university of applied sciences during the day and my pre-master's at Leiden University in the evening. I completed them both at the same time." It might sound like it all came easily to him. But his path to the university of applied sciences was far from easy.
"I grew up in Schilderswijk. It used to be called a disadvantaged neighbourhood, these days its known as a problem neighbourhood.
You have a one-sided network there without role models you can look up to."
'I caught up in high school' "Not much has become of many children I was in primary school with. They couldn't get out of their disadvantaged position. I managed to do so in secondary school. But without any role models it doesn't happen automatically.
Fortunately, young people in disadvantaged neighbourhoods often have a brother, sister, uncle, or cousin with a university of applied sciences or university education.
But you still find a significant number of people who have been unemployed for years.
All this hidden talent is going to waste."
Growing up in Schilderswijk
"I like to know things, like how policy is created. What can you do with it? At THUAS I was given the freedom I needed to deal with questions like that.
Because I finished my first year cum laude, I could do my bachelor's at the university of applied sciences during the day and my pre-master's at Leiden University in the evening. I completed them both at the same time."
It might sound like it all came easily to him. But his path to the university of applied sciences was far from easy. "I grew up in Schilderswijk. It used to be called a disadvantaged neighbourhood, these days its known as a problem neighbourhood. You have a one-sided network there without role models you can look up to." 'I caught up in high school' "Not much has become of many children I was in primary school with. They couldn't get out of their disadvantaged position. I managed to do so in secondary school. But without any role models it doesn't happen automatically. Fortunately, young people in disadvantaged neighbourhoods often have a brother, sister, uncle, or cousin with a university of applied sciences or university education. But you still find a significant number of people who have been unemployed for years. All this hidden talent is going to waste."
An email to the Secretary General
During his studies, Jaouad did all he could to help fellow students on the sidelines.
He joined the academic council of the Faculty of Public Management, Law and Safety.
He became a member of the board of appeal. That’s when he noticed that THUAS was already quite considerate of different target groups. "But as a student you also had to get involved yourself. You could get further by thinking outside the box.
Students like me with a non-Dutch name found it harder to find an internship. There was little the university of applied sciences could do. So I wrote an email to the Secretary General of the Ministry of the Interior, explaining my situation. A day later, I was invited for an interview and within a week I could start working as an intern."
Senate candidate member
Jaouad has been managing director of Particibaan for eight years now. It is an organisation that gives people on the sidelines career prospects. Its website states:
“We believe in a society in which everyone participates”.
How was his trajectory from THUAS to Particibaan via the Ministry of the Interior?
'How many politicians know the vulnerable people they are debating about?'
"After graduating, I became a project manager at the Ministry of the Interior. Nice work. But there I was helping people who could manage without me. At that time, I became a candidate member of the Senate for the Dutch Labour Party (PvdA).
That’s when I thought: how many politicians know the vulnerable people they are debating about?
To satisfy this dilemma for myself, I changed jobs. As a self-employed worker in employment services, I discovered that even for social reintegration agencies
“It was far from easy to stand up for disadvantaged people. We have really complex social legislation in the Netherlands.
That’s when I decided to develop a platform that could guide people to jobs who would otherwise not manage without this help.
That was the beginning of Particibaan."
Intensive counselling
Particibaan gives people job prospects after intensive counselling.
"If you have been sitting at home for three months, you are already distanced from the labour market.
If you live on benefits for ten years, that distance becomes huge.
We teach these people employment skills.
How do you make sure you get to work on time?
How many hours will you work?
Starting full-time work is bound to fail. We train people in a simulation room in our job development centre.
We give them on-the-job language training and practical training.
That’s how we prepare them for the labour market and eventually we can give them a job guarantee.
We have helped many people find work who have been on the sidelines for a long time."
Back to THUAS
His graduation was ten years ago.
Does he still get a lot out of his time at THUAS?
"Absolutely. There was a focus on strategic thinking there,
whether for policy development or for self-reflection.
All things I still benefit from in my work.
The same applies to what I did alongside my studies: the academic council and the board of appeals.
I learned to view the practical situation from several different angles.
I still benefit from that."
Batya van Brakel
Batya van Brakel schildert meditatieve kleurkunst sinds 2002. Ze volgde verschillende cursussen maar haar doorbraak kwam toen ze onderweg was naar de Vrije Academie in Den Haag. Ze werd bijna geschept door een auto die doorreed en hoorde van omstanders dat ze bang waren geweest dat er een verschrikkelijk ongeluk met haar zou gebeuren.
‘Omdat ik met mijn hoofd nog steeds bij die gebeurtenis was toen ik begon te schilderen, kwam wat ik maakte, puur vanuit mijn gevoel.
Toen het schilderij klaar was en ik er echt naar keek was ik verrast om te zien dat het een voor mij hele nieuwe stijl betrof.
Vast eenmalig dacht ik nog, maar het betrof een doorbraak.
De kleuren zeiden me meteen dat het om een nieuw creatief proces ging en de term meditatieve kleurkunst was geboren.”
Hierna gebeurden er verschillende wondertjes.
Een vriendin gaf spontaan een opdracht,
Batya werd gevraagd voor een expositie en op een avond deden drie mensen die niets met elkaar te maken hadden en waarvan Batya er maar een zelf kende, een bestelling zonder dat ze een foto hadden gezien.
STROOMVERSNELLING
“Alles leek in een stroomversnelling te gaan.
Mijn website ging de lucht in en de ene aanvraag voor een expositie volgde op de andere.
Van een expositie in een restaurant in Haarlem tot de lange zwartmarmeren gang die de vier torens van het WTC Schiphol met elkaar verbindt en die ik vol mocht hangen, van een tot restaurant verbouwde kerk in Terneuzen tot de Stopera in Amsterdam.”
Inmiddels krijgt Batya feed back van mensen die ooit een schilderij op een expositie hebben gekocht of die een bestelling bij haar hebben geplaatst.
De schilderijen werken, de kleuren hebben invloed op situaties
en zelfs mensen die niets weten over kleurenergieën of getallensymboliek varen wel bij hun kleurkunstschilderij.
BUITENLUCHT
Het atelier van Batya breidt zich uit tot haar Frans/Italiaanse tuin aan de Perziklaan in Den Haag.
Dat wil zeggen, ze werkt het liefst aan een grote tafel die buiten staat.
Geïnspireerd door het zonlicht in lente, zomer, herfst of winter kiest zij een kleur, neemt kwast of paletmes waarna zij kleur op kleur laat volgen.“De zon schijnt vaker in Den Haag dan de meeste mensen vermoeden.
Het is heerlijk om in de buitenlucht met kleur te werken, te weten en te voelen wat iemand nodig heeft of wat iemand zou kunnen stimuleren om door te breken, sterk te worden, energie te krijgen of juist rust te vinden.
Als iemand een schilderij kiest, weet ik waarom en wat de kleuren doen, als iemand om een bepaalde kleur vraagt en er verschijnt, als ik eenmaal aan het werk ben, een tweede kleur bij, is dat niet voor niets.
En als iemand zegt ‘doe maar wat, ik merk wel wat ik nodig heb’ vind ik dat even heerlijk, ook ik laat me graag verrassen.”
BATYA EXPOSEERDE O.A. BIJ:
Baretto & Kandinsky Den Haag, Centre du Lac, Pijnacker, Floatcenter Haaglanden Den Haag, Wijnlokaal 1900 Den Haag , Galerie Prins aan de Gracht, Amsterdam, Galerie Vonkel, Den Haag , solo-expositie ‘promise’ Galerie Ad Hoc, Den Haag, solo-expositie ‘zon en maan’ De Stopera, Amsterdam, solo-expositie ’kleurrijk’ WTC Schiphol, duo-expositie ‘water en vuur’ Galerie Vonkel, solo-expositie ‘sweet new beginning’ Hotel t Centrum, Den Haag, Galerie de Sigarenfabriek te Delft ‘klein werk’, solo-expositie Galerie BuyArt, Bussum, Galerie Schippers Den Haag, Galerie Wijn en Kunst Den Haag
Batya van Brakel
Batya van Brakel has been painting meditative color art since 2002. She followed several courses, but her breakthrough came when she was on her way to the Free Academy in The Hague. She was almost hit by a car that drove by and heard from bystanders that they had been afraid that a terrible accident would happen to her.
'Because my head was still on that event when I started painting, what I made came purely from my feeling.
When the painting was finished and I really looked at it I was surprised to see that it was a completely new style for me.
Probably a one-off I thought, but it was a breakthrough.
The colors immediately told me that this was a new creative process and the term meditative color art was born.”
After this several miracles happened.
A friend spontaneously gave an order,
Batya was asked for an exhibition and one evening three people who had nothing to do with each other and only one of whom Batya knew personally placed an order without having seen a photo.
RAISING
“Everything seemed to be moving at a rapid pace.
My website went live and one request for an exhibition followed another.
From an exhibition in a restaurant in Haarlem to the long black marble corridor that connects the four towers of the WTC Schiphol and which I was allowed to hang full, from a church converted into a restaurant in Terneuzen to the Stopera in Amsterdam.”
Batya now receives feedback from people who have ever bought a painting at an exhibition or who have placed an order with her.
The paintings work, the colors affect situations
and even people who know nothing about color energies or number symbolism benefit from their color art painting.
OUTDOOR AIR
Batya's studio extends to her French/Italian garden on the Perziklaan in The Hague.
That is, she prefers to work at a large table that is outside.
Inspired by the sunlight in spring, summer, autumn or winter, she chooses a colour, takes a brush or palette knife, after which she follows color after colour. “The sun shines more often in The Hague than most people suspect.
It is wonderful to work with color in the open air, to know and feel what someone needs or what could stimulate someone to break through, become strong, gain energy or find peace.
If someone chooses a painting, I know why and what the colors do, if someone asks for a certain color and a second color appears once I'm working, it's not for nothing.
And when someone says 'just do something, I'll see what I need' I love that, I also like to be surprised.”
BATYA EXHIBITED OTHERS BEE:
Baretto & Kandinsky The Hague, Center du Lac, Pijnacker, Floatcenter Haaglanden The Hague, Wijnlokaal 1900 The Hague , Galerie Prins aan de Gracht, Amsterdam, Galerie Vonkel, The Hague , solo exhibition 'promise' Galerie Ad Hoc, The Hague, solo -exhibition 'sun and moon' De Stopera, Amsterdam, solo exhibition 'colourful' WTC Schiphol, duo exhibition 'water and fire' Galerie Vonkel, solo exhibition 'sweet new beginning' Hotel t Centrum, The Hague, Galerie de Sigarenfabriek in Delft 'small work', solo exhibition Galerie BuyArt, Bussum, Galerie Schippers The Hague, Gallery Wine and Art The Hague
Maak jouw eigen website met JouwWeb